Kinderdagverblijf

0-4 jaar

De babygroep

In ons Kindcentrum zijn de kinderen vanaf 6 weken tot 18 maanden welkom in een van onze 2 babygroepen. In deze groep krijgen ze aandacht, prikkels verzorging en begeleiding om de wereld alvast een beetje te verkennen. We letten daarbij goed op het individuele ritme en stemmen het aanbod daarop af. Bij het bereiken van de leeftijd van 18 maanden zijn de kinderen vaak toe aan meer uitdaging, ander spelmateriaal en andere activiteiten. Dit is dan ook de leeftijd dat ze overgaan naar de peutergroep.

De peutergroep

Vanaf 18 maanden tot 4 jaar kan je kind terecht in een van onze 3 peutergroepen.
Voor de peuter wordt de wereld steeds groter en vaak hand in hand met de pedagogisch medewerker gaan zij op ontdekkingstocht. Peuters hebben natuurlijk meer ruimte nodig en op De Ontdekking is er een mooie centrale hal waar de peuters ook lekker kunnen spelen en waar we ook regelmatig activiteiten aanbieden die hun ontwikkeling stimuleren.
Hierbij bereiden we de peuters ook voor op de volgende stap in hun leven: de basisschool. Bij de peutergroepen wordt gewerkt met een VVE programma wat gericht is op taalontwikkeling. Hierbij komen allerlei thema's aan bod. Samen met de onderbouw van de basisschool ontwikkelen en voeren wij dit aanbod uit.