Schoolbieb

Samen met de openbare bibliotheek Den-Bosch hebben wij een schoolBIEB bij ons op school.
De schoolBIEB is een professionele bibliotheek voor kinderen van 0 -13 jaar. Alle kinderen die bij ons op school komen worden gratis lid.

In onze schoolBIEB staan verschillende soorten boeken: prentenboeken, leesboeken op niveau (S, M3, E3, M4, A, B, C) en informatieboeken gesorteerd op onderwerp.

De schoolBIEB wordt gerund door vrijwilligers in samenwerking met een leesconsulent. De leesconsulent (contactpersoon vanuit de bibliotheek) werkt samen met de leescoördinator (contactpersoon vanuit school) en de vrijwilligers.
Samen met de leescoördinator werkt de leesconsulent aan het (verder) ontwikkelen en uitvoeren van het leesbeleid op school. De leesconsulent begeleidt het team bij leesbevorderingsactiviteiten en komt regelmatig in de verschillende stamgroepen leesbevorderingsactiviteiten uitvoeren.

In de stamgroepen 1/2 gaan de kinderen één keer peer week samen met een ouder naar de schoolBIEB om daar een (prenten)boek uit te kiezen. De stamgroepen 3 t/m 8 gaan zelfstandig (en soms met een ouder) naar de schoolBIEB. De vrijwilligers zijn er om de kinderen te helpen de juiste boeken te vinden.