Buitenschoolse Opvang

Na schooltijd is er gelegenheid voor kinderen om hun vrije tijd te besteden bij de Buitenschoolse opvang. De opvang wordt op maandag, dinsdag en donderdag aangeboden vanaf 14.30 uur tot 18.30 uur en op woensdag en vrijdag vanaf 12.30 uur voor kinderen vanaf 4 jaar t/m 12 jaar. Er zijn verschillende groepen, zodat er voor alle leeftijden en belevingswerelden het juiste klimaat is. In een ongedwongen sfeer worden er activiteiten aangereikt, waaronder workshops, waar de kinderen aan kunnen deelnemen. Kortom veel ruimte voor zelfontplooiing in de breedste zin van het woord. 


We hebben 3 BSO groepen waarin kinderen met leeftijdgenootjes bij elkaar komen. Een groep voor de jongste kinderen (de Piraten), een tussengroep vanaf ongeveer 5 ½ jaar tot ongeveer 9 jaar (Kraaiennest 1en 2). De oudste kinderen verblijven op de tweede verdieping waar ze een eigen plekje hebben (Vliegende Hollander). 

Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang is er een ruim aanbod aan activiteiten. Onze pedagogisch medewerkers staan garant voor een uitdagende en professionele begeleiding van je kind.
BSO De Ontdekking heeft een “boomhut”, een leefkeuken, een gameplek, een atelier, een ontdekwand (verwijderen), een computerhoek. Kortom; voldoende mogelijkheden tot gevarieerd spel. Ze hoeven zich geen moment te vervelen want er is voldoende aanbod van activiteiten zoals knutselen, spel, dansen, sporten en zingen.
Lekker even niks doen kan ook net zoals een boek lezen, een spelletje doen of gewoon gezellig kletsen. De BSO is aansluitend aan schooltijden geopend van maandag t/m vrijdag tot 18.30 uur.
Tijdens schoolvakanties en studiedagen zijn we geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur.

Kanteel Actief

Kanteel Actief is de afdeling binnen Kanteel die voor alle locaties kosteloos uitdagende en verrassende workshops organiseert waar kinderen zich vanaf 7 jaar voor in kunnen schrijven. Het Kanteel Actief aanbod wordt samen met de kinderen 2x per jaar gekozen. Ook in de vakanties worden er voor alle BSO kinderen activiteiten georganiseerd: voetbaltoernooi, zomer- en winterdag, zomerkamp en de zomerwereldweken.